Kranio-sakralna terapija je zvanično registrovana još davne 1892. godine u Sjedinjenim Američkim Državama. Većina terapija (kako manualnih, tako i sama fizikalna terapija) se zasniva na poboljšanju cirkulacije. Kranio-sakralna terapija, pored pobiljšavanja lokalne cirkulacije, podrazumeva rad na fascijama, opuštanju ne samo površnog mišićnog i ostalog tkiva, već ide mnogo više u dubinu. Takođe deluje na bolji protok energije u celom telu.

Drugim rečima kranio-sakralna terapija poboljšava zdravstveno stanje na više polja, što joj omogućava da maksimalno pospeši, unapredi i ubrza proces regeneracije tela i povratak u prvobitno zdravstveno stanje – u zdravo stanje (potpun oporavak).

Kranio-sakralna terapija ima široku primenu kod novorođenčadi, dece, mladih, odraslih i starih ljudi. Navešćemo neke najčešće slučajeve kod kojih je ova terapija našla primenu:

  • Bolovi u vratu, diskus-hernije vratnog dela kičme
  • Glavobolje i vrtoglavice koje su najčešće posledica problema vratnog dela kičme
  • Visok krvni pritisak najčešće kod mladih žena kao posledica velikog stresa
  • Ogromna primena u otklanjanju akumuliranog stresa godinama i vraćanje zdravog sna (koji se najčešće gubi kao posledica velikog stresa i povišene anksioznosti)
  • Bolovi u lumbalnom delu kičme, diskus hernije istog dela kičme, lumbalni sindrom.

PROFESIONALNA NEGA

STUDIO ZA RELAKSACIJU, NEGU I ODRŽAVANJE TELA, AUGUSTA CESARCA 18, SPRAT 3, LOKAL 310, NOVI SAD

KONTAKTIRAJTE NAS